Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki: hayatını kaybeden Doğu Türkistanlı gazeteci Abdülmecit Avşar’ı rahmetle andı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından 26 Eylül Dil Bayramı nedeniyle Hunat Kültür Merkezi’nde Orhun Anıtları fotoğraf sergisi açıldı. Açılışı gerçekleştiren Başkan Mehmet Özhaseki geçen ay hayatını kaybeden Orhun Anıtlarına ait fotoğrafların sahibi Servet Somuncuoğlu ve bugün hayatını kaybeden gazeteci Abdülmecit Avşar’ı rahmetle andı.
Başkan Özhaseki konuşması sırasında geçen ay hayatını kaybeden Servet Somuncuoğlu ile sergi açılışına giderken ölüm haberini aldığı Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı, Gazeteci Abdülmecit Avşar’ı rahmetle andı. Abdülmecit Avşar’ın Doğu Türkistan davasına kendini adamış bir insan olduğunu dile getiren Başkan Özhaseki, “Doğu Türkistan’dan sevindirici bir haber gelmişse onunla mutlu olur, eğer Çinliler yine Uygurlara bir zulüm yapmışlarsa üzüntüsünü yaşardı. Güzel bir insandı. Allah rahmet eylesin. İnsanoğlu dışarda çok büyük kavgalar veriyor ve sonunda bırakıp gidiyor. Ama o kavgaları nefsi için verenlerle ulvi gayeler için verenler arasında dağlar kadar fark var. Mevlana diyor ki;
Hakkın sofrasında bu kavga nedir?
Yeme içme Hakka zarar mı verir?
Şu karşı dağa bir kuş konmuş, yemiş içmiş göçüp gitmiş.
Gel gör ki o dağdan ne artmış, ne eksilmiş.
İnsanoğlunun hükmü bu kadar. İstediğiniz kadar zengin olmaya çalışın, insanoğlu bırakıp giden kuş gibidir. Ama davanız büyükse işte onun bir anlamı var. İşte Mecit kardeşimizi anmamız da ondan” diye konuştu.
Başkan Özhaseki konuşmasının ardından Orhun Anıtları Sergisini, ERÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili Bölüm Başkanı Atabey Kılıç, Hacılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şener Serim ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın’la birlikte açtı. Orhun Anıtlarına ait 29 fotoğrafın yer aldığı sergi 1 hafta açık kalacak.
Merhum Abdulmecit AVŞAR