25 Mart perşembe günü Çin dışişleri bakanı Vang Yi’in Ankara ziyaretini tepki gösteren binlerce Doğu Türkistanlılar İstanbul Beyazıt meydanında protesto etti.
Uluslararası Doğu Türkistan Teşkilatlar birligi öncülüğünde düzenlenen protesto ve Basın toplantısında protestocular, Zalim Çin akrabalarım nerede? Zalim Çin kampları kapat! gibi sloganlar attı.
Doğu Türkistanlılar adına açıklama yapan Doğu Türkistan Maarif ve dayanışma derneği genel sekreteri Abdulahad Abdurrahman, Çin dışişleri bakanı Vang yi’nin Türkiye ziyaretine tepki gösterdi.
Abdulahad Abdurrahman, “Amacımız adalet, özgürlük, temel insan hakları, demokrasi ve barış gibi evrensel ortak değerlerin korunmasına ilişkin çağrıda bulunmakla birlikte Türkiye ve diğer ülkelere, uluslararası kuruluşlara askeri güç, ekonomik ve siyasi sistem açısından tehdit oluşturmaya başlayan Çin rüyasının ilk adımı olan soykırımı protesto etmek ve soykırımın durdurulmasına çağrı yapmaktır.” dedi.
