5. Dünya Doğu Türkistanlılar kardeşlik buluşmasının açılış merasimi İstanbulda Gerçekleşti
Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneğinin organize etmesiyle 5. Dünya Doğu Türkistanlılar kardeşlik buluşmasının açılış merasimi İstanbul’da Gerçekleşti.
Açılış merasimine Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği üyeleri, Siyası partiye temsilcileri, STK başkanları, araştırmacılar, akademikler ve İstanbul’da yaşamakta olan Doğu Türkistanlılardan Çok sayıda kişi katıldı.
Konferansa yurt dışından 16 ülkeden Doğu Türkistanlı aydınlar, sivil Toplum kuruluşlar başkanlar ve temsilciler de katıldı.
Bu sene düzenleyeceğimiz 5. Dünya Doğu Türkistanlılar Kardeşlik Buluşması Konferansı ve Kampı’nda Hizmet alanımızdaki Yetişmiş insan kadrosu eksikliğini doldurmakla birlikte gençlerimizin Teşkilatlanma, iyi yönetim becerisi ve geleceğe yönelik doğru ve Realiteye uygun perspektif doğrultusunda bir yol haritası belirleme kabiliyetini geliştirmek amacıyla 4 senedir geleneksel hale getirdiğimiz Kardeşlik buluşma ve Kamp faaliyetimizin 5.Dünya Doğu Türkistanlılar Kardeşlik Buluşması Konferansı ve 7 günlük kamp faaliyetini her sene kamp sonrası yaptığımız anket ve yoğun talep üzerine bu sene de devam etme ihtiyacı duymaktayız.
23-28 Haziran 2013 tarihleri arasında açılışı Töreni İstanbul Zeytinburnu kültür ve Sanat Merkezinde ve Kamp kısmının Düzce Topuklu yaylası Fenerbahçe Tesislerinde düzenlemek İstediğimiz 5. Dünya Kardeşlik Buluşma Sempozyum ve bir haftalık Kamp faaliyeti devam ediyor.